FAQ items aan het laden...

ARBEIDSMEDIATION

Bij een conflict op het werk zijn over het algemeen twee partijen betrokken. Dat kan de werkgever en een werknemer zijn. Maar het kan ook een conflict zijn tussen een leidinggevende en een werknemer, of werknemers onderling.
Mensen werken samen om tot de juiste resultaten te komen. Verschil van visie en inzicht kan leiden tot een beter product maar in een aantal gevallen ook tot discussies. Vindt men samen een oplossing dan is dat mooi. Maar als een van de partijen teleurgesteld is – en dit niet wordt uitgesproken – kan dit leiden tot terugtrek gedrag en ontstaat er een bodem voor een conflict.

Communicatie is negen van de tien keer het toverwoord bij verschil van inzicht. Of het nu gaat om herstel van de verstoorde werkrelatie, het oplossen van een verschil van inzicht in het functioneren of in de wijze van samenwerken, om een moeizame terugkeer in het werk vanuit arbeidsongeschiktheid of het voornemen om de arbeidsrelatie te gaan beëindigen: in alle gevallen de communicatie de spil waar het om draait. Bij communicatie hoort beweging en bij beweging hoort ruimte voor oplossingen. Wij helpen u de communicatie weer op peil te brengen zodat u met elkaar de oplossing kunt creëren.

Eigenlijk is mediation op alle momenten in alle conflictsituaties geschikt. Soms zijn belangen en mogelijkheden van partijen niet bij elkaar bekend of denken partijen dat er geen mogelijkheden meer zijn. Door een mediator in te schakelen kan hier duidelijkheid in komen. Tijdens het mediationgesprek zullen partijen elkaars belangen en mogelijkheden moeten delen met elkaar, waardoor al snel blijkt welke opties nog open staan. Dit kan ook betekenen dat partijen met of juist zonder elkaar verder gaan.

EEN VRAAG OVER ARBEIDSMEDIATION? VRAAG ONZE EXPERTS!

NEEM CONTACT OP